Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vasvija Vidović: Orić nije bio u Potočarima, tužićemo Dodika?

Preuzmite sliku

Predsjednik RS-a Milorad Dodik ranije izjavio da je Naser Orić bio 11. jula u Potočarima i da je podstrekivao napada na Aleksandra Vučića.

Bivši komandant Armije BiH u Srebrenici Naser Orić nije bio na komemoraciji u Potočarima 11. jula, kada je napadnut premijer Srbije Aleksandar Vučić, tvrdi Orićeva odvjetnica Vasvija Vidović.

Naser Orić nije bio u Potočarima, jer zbog mjera zabrane kretanja ne smije da izlazi iz Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona u Federaciji BiH. Postoje brojni dokazi i svjedoci koji to potkrepljuju. Policija, recimo, može da utvrdi odakle je telefonirao tog dana“, rekla je odvjetnica Vidović.

Ona, takođe, ističe da Orić ni na koji način nije učestvovao u napadu na Vučića.

Vidovićeva dodaje i da će možda tužiti predsjednika RS Milorada Dodika zbog tvrdnji, tokom njegove nedavne posjete Beogradu, da je Orić prerušen podstrekivao linč srpskog premijera u Potočarima.

Zavisno od toga koji su sve mediji objavili tu izjavu, odlučićemo hoćemo li Dodika tužiti za klevetu. Ako bi taj proces bio u Banjaluci, ne verujem da bi Orić imao šanse“, rekla je Vidovićeva.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje