Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vašar u Puračiću posjetilo više od 200.000 ljudi (FOTO)

Preuzmite sliku

Proteklog vikenda održan je 157. po redu Puračićki vašar na kojem je učešće uzelo blizu 400 izlagača.

Lijepo vrijeme koje je pogodovalo održavanju ove tradicionalne manifestacije za koju se nezvanično trvrdi da se održava i preko 160 godina i brojni sadržaji prvukli su posjetitelje iz čitave Bosne i Hercegovine, regiona pa čak i bh. dijaspore gdje se godišnji odmori planiraju zbog Vašara u Puračiću.

“Sva tri dana vašara protekla su u najboljem redu bez ijednog incidenta. Mnogoborjni posjetioci bili su zadovoljni ponuđenim sadržajem, a pristizali su organizovano iz svije dijelova BiH. Također, i izlagači su zadovoljni iako samo kakva je današnja kupovna moć naših građana. Narednih godina planiramo da ponudimo još više u Puračiću. Imamo namjeru da uz standardne vašarske aktivnosti organizujemo i brojne kulturne manifestacije kao i sajam u sklopu Vašara u Puračiću. Ipak manifestacija koju za tri dana posjeti toliki broj osoba nije nimalo za podcijeniti. Uzmite samo u obzir tradiciju Vašara u Puračiću. Ovo je bio zvanično 157. po redu iako se špekuliše da se isti održava dosta duže” – kazao je za Tuzlanski.ba Hazim Osmanović, član Organizacionog odbora Puračićkog vašara.

Ovogodišnji Vašar u Puračiću ponudio je za svakog po nešto. Odjeća, obuća, hrana, slastice, zabavni sadržaj za djecu, oprema za domaćinstvo, suhomesnati proizvodi, meso s ražnja i roštilja, izvorna muzika uživo pod šatorima, kozmetika, igračke, tradicionalni zanati uz brojne druge sadržaje bili su dio Puračićkog vašara koji je održan proteklog vikenda.

Prema prvim informacijama Vašar u Puračiću ove godine posjetilo je oko 200.000 osoba što se može svrstati u rekordnu posjećenost jer je prethodnih godina Puračić posjećivalo negdje oko 150.000 ljudi.

Mnogi u šali kažu kako Vašar je Puračiću zapravo “bosanski Oktoberfest” obzirom na posjećenost, tradiciju i popularnot koju ima ova manifestacija. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,