Subota, 16. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uznemirujući prizori: Na Nišićima organizirane ilegalne borbe pasa, reagovala policija

Preuzmite sliku

U rubnom dijelu Kantona Sarajevo, na Nišićkoj visoravni, danas je organizirana nelegalna borba pasa. Za zabranjenu aktivnost saznala je i policija, koja je izašla na teren, a slučaj je došao i do Tužilaštva KS.

Prema saznanjima portala Klix.ba, događaj je organiziran na poprilično zabačenom mjestu, u jednoj dolini do koje se dolazi kroz šumu.

Za pse je napravljen i poseban ring, a borbe je pratio određen broj osoba koji su bili informisani o tačnoj lokaciji ovog sramotnog događaja.

Po saznanju za ovaj događaj, reagirala je policija iz Ilijaša, koja je po dolasku na teren zatekla određene osobe i jednog psa u vozilu.

  • Kako saznajemo, neki od zatečenih, što u svojstvu osumnjičenih, što u svojstvu svjedoka, pozvani su u službene prostorije radi rasvjetljavanja ovog događaja, a zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela “mučenje i ubijanje životinja”, propisanog krivičnim zakonom FBiH.

    “Upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo pod čijim nadzorom se nastavlja dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela”, potvrđeno je za Klix.ba u Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,