Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uz tradicionalnu Grahijadu obilježen 1. mart u općini Gračanica (VIDEO)

Preuzmite sliku

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegpovine u općini Gračanica danas je organizovana četvrta po redu Grahijada kojoj je prisustvovao i načelnik Gračanice Nusret Helić.

Veliki želju za druženjem i obilježavanjem 1. marta Gračanlijama nije pokvarilo ni olujno nevrijeme. Organizatori sada već tradicionalne Grahijade pobrinuli su se da uljepšaju svim prisutnim Dan nezavisnosti naše zemlje.

Kotlići sa tajnim recepturama uz muziku uživo i dobro raspoloženje bili su garancija veselog druženja i punog stomaka.

“Kad Zenica može da ima čimburijadu može i Gračanica organizovati Grahijadu. Cilj je tradiciju prenijeti na mlađe generacije koji će je čuvati i njegovati. Kao datum smo odabrali 1.mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine jer smatramo da taj dan treba obilježavati što ljepše i svečanije” – kazali su za Tuzlanski.ba organizatori četvrte gračaničke Grahijade.

Zbog jake kiše odgođene su sportske aktivnosti, a u planu je bilo pored takmičenja u spremanju graha i takmičenje u boćanju.

“Najvažnije od svega je lijepo druženje. Treba čuvati i njegovati tradiciju naše Bosne i Hercegovine jer mi drugu zemlju nemamo. Moramo se slagati i svi zajednički raditi na ekonomskom razvoju i prosperitetu kako nam mladi ne bi odlazili u druge zemlje” – kazao nam je Nedim Moralić jedan od suorganizatora ove manifestacije.

Kakva je atmosfera vladala na Grahijadi u Gračanici možete pogledati u video prilogu koji je za vas pripremila ekipa portala Tuzlanski.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje