Nedjelja, 7. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Utakmice FIFA Svjetskog prvenstva na BHRT-u, 18 mečeva ekskluzivno i na servisu BH Telecoma

Preuzmite sliku

U zgradi RTV doma u Sarajevu u četvrtak je svečano promovisano proširenje saradnje kroz sublicenciranje medijskih prava za FIFA Svjetsko prvenstvo u fudbalu – Katar 2022, između Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT), nositelja ekskluzivnih prava za teritorij BiH i BH Telecoma, javlja Anadolu Agency (AA).

Sredinom maja ove godine između BH Telecoma i BHRT-a svečano je potpisan Memorandum o međusobnoj saradnji kojim je omogućeno da se utakmice fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine prate na kanalu BHT1, te na BH Telecomovom MY TV servisu, kao i putem Moja webTV aplikacije.

Kako je poručeno na današnjoj konferenciji za novinare, novim korakom saradnje biće omogućeno svim građanima Bosne i Hercegovine da prate sve utakmice FIFA Svjetskog prvenstva besplatno na programima BHRT-a i na servisima MY TV i Moja web TV BH Telecoma.

Direktor BHRT Belmin Karamehmedović rekao je kako javni servis BHRT i BH Telecom nastavljaju uspješnu i izuzetno dobro saradnju.

 • „Radimo na zatvaranju tog paketa utakmica kada su nogometne reprezentacije u pitanju i nema nikakve sumnje da će svi oni koji vole nogomet uživati u još jednom velikom i sigurno najvećem sportskom događaju, uz Olimpijske igre“, naveo je Karamehmedović.

  Mundijal generalno privlači najveću pažnju ljubitelja sporta u cijelom svijetu, dodao je direktor BHRT-a, ističući da će građani imati mogućnost pratiti Svjetsko prvenstvo u Kataru, na kojem nažalost neće biti reprezentacije BiH.

  Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman podsjetio je kako ova kompanija kontinuirano radi na unapređenju ponude i sadržaja, posebno kada je riječ o sportskim sadržajima.

 • „Ono što je tu novo kada je u pitanju BH Telecom jeste da se po prvi put pojavljujemo kao emiter utakmica u okviru našeg MyTV i MojaWebTV servisa. BH Telecom će prvi put ekskluzivno emitovati 18 utakmica u okviru Svjetskog prvenstva u Kataru, dok će ostale utakmice biti emitovane na neekskluzivnom nivou“, pojasnio je Kahriman.

  Dodao je također kako će kompanija BH Telecom omogućiti svojim korisnicima da utakmice mogu naknadno pogledati sve do kraja januara naredne godine.

  „Kroz našu saradnju koju imamo sa BHRT-om pripremamo i brojna iznenađenja za sve ljubitelje nogometa, mislim prvenstveno na specijalne emisije, sportske emisije, kao i jednu veliku nagradnu igru koja bi uskoro trebala početi. Vjerujem da se prepoznajemo kao dugogodišnji snažan i stabilan partner BHRT-a“, dodao je Kahriman.

  Ljubitelje fudbala očekuje mjesec vrhunskog sporta, osam stadiona izgrađenih samo za ovo Svjetsko prvenstvo, sve u jednom gradu i u krugu od 50 kilometara – Doha, glavni grad Katara, je domaćin FIFA Svjetskog prvenstva u nogometu Katar 2022. BH Telecom i BHRT već osigurali medijska prava na emitiranje svih utakmica fudbalske reprezentacije BiH u periodu od 2022. do 2028. godine.

  Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje 21. novembra, a završava 18. decembra 2022. godine.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje