Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

USAID podržava saradnju sudova i tužilaštva Tuzlanskog kantona

Preuzmite sliku

Uz podršku USAID-ovog projekta Pravosuđe protiv korupcije danas je u Tuzli održan sastanak predstavnika Općinskog, Kantonalnog suda Tuzla i Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona s ciljem uspostavljanja prakse redovne komunikacije i koordinacije vezane za organizaciona pitanja koja utiču na efikasnost procesuiranja predmeta visokog nivoa korupcije i organizovanog kriminala.

Na sastanku se razgovaralo o provođenju strateških planova za rad na predmetima visoke korupcije, organizacionim problemima u realizaciji planova i mogućim rješenjima, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Predložene su mjere za povećanje efikasnosti postupanja u ovim predmetima koje će svaka institucija posebno usvojiti i uvrstiti u svoje godišnje programe ili planove rada.

Tokom 2020. i 2021. godine USAID je Općinskom sudu Tuzla, Kantonalnom sudu Tuzla i Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona donirao zaštitni pleksiglas za prevenciju širenja koronavirusa i informatičku opremu u vrijednosti 80.000 KM.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,