Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ursula von der Leyen stigla u Predsjedništvo BiH, Dodik svojim prisustvom potvrđuje da su blokade prošlost?

Preuzmite sliku

Predsjednica Evropske komisije, Ursula von der Leyen stigla je u zgradu Predsjedništva BiH, gdje će održati sastanak sa članovima ove bh. institucije.

Ranije danas su se članovi Predsjedništva BiH sastali sa Charlesom Friesom, zamjenikom generalnog sekretara za Zajedničku sigurnosnu i odbrambenu politiku (CSDP) i krizne odgovore pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS).

Interesantno, na danšnjem prijemu našao se i Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

S obzirom da je Dodik ranije govorio kako srpski predstavnici neće učestvovati u radu državnih institucija, osim u slučaju da je “ugrožena Republika Srpska”, ostaje pitanje na koji je način Republika Srpska ugrožena ovim protokolarnim sastancima.

Da priča o bojkotu srpskih predstavnika “ne pije vode” govori i nedavna telefonska sjednica Vijeća ministara BiH kada su srpski predstavnici učestvovali u donešnju Odluke o privremenom finansiranju.

Na ovaj način, još jednom je potvrđeno da su Dodikove blokade parcijalne prirode, gdje on po vlastitom nahođenju odlučuje kada je i kada nije “ugrožena Republika Srpska”. (Oslobođenje)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje