Petak, 14. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Uprava za indirektno oporezivanje oduzela raznu robu u vrijednosti 101.300 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u nekoliko odvojenih akcija su na područiju koje pokriva Regionalni centar Tuzla oduzeli raznu robu u vrijednosti 101.300,00 KM.

Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje u četiri odvojene akcije oduzeli su veću količinu različite robe.

Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla vršeći pojačanu kontrolu robnog i putničkog prometa na GP Rača prilikom ulaska u carinsko područje BiH pronašli su skrivenu i neprijavljenu robu u 2 slučaja uz pomoć opreme koja je donirana od strane Američke ambasade putem programa EXBS.

Prilikom kontrole na putnoj komunikaciji Tuzla-Sarajevo, pronađena je i oduzeta roba stranog porijekla, a radilo se o 677 komada tekstilnih proizvoda (jakne, hlače, haljine, majice). Pregledom pošiljke koja je bila prijavljena za konačno carinjenje na područiju RC Tuzle, pronađena je neprijavljena roba i to 2091 komada tekstilnih proizvoda (dukserice, hlače i majice). U saradnji sa Grupom za obavještavanje i na osnovu operativnih saznanja prilikom provjere prometa akciznih proizvoda pronađeno je 1366 paklice cigareta koje nisu bile obilježene zakonom propisan način. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe je 101.300,00 KM.

Protiv počinioca opisanih nezakonitosti biće pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Također, pozivamo sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,