Utorak, 7. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

764

OPORAVLJENI

68

UMRLI

33
Preuzmite sliku

Uprava policije MUP TK-a: Oduzeta opojna droga „Heroin“

Procijenjena vrijednost u uličnoj prodaji od oko 4000 KM

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP i PS Kladanj) su radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, dana 01.02.2019. godine na području općine Kladnja izvršili kontrolu pmv. kojim je upravljao D.J., rođen  1982. godine, nastanjen na području općine Zvornik.

Tom prilikom kod D.J.  je pronađeno i oduzeto jedno manje pakovanje od pvc. vrećice u kojoj se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „heroin“ i  jedno veće pakovanje od pvc. vrećice sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “heroin“(ukupno oko 85 gr) procijenjene vrijednosti u uličnoj prodaji od oko 4000 KM.

D.J. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Novlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238 stav 1 KZ FBiH, koji je nakon kriminalističke obrade dana 02.02.2019. godine  uz Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu predat nadležnom  tužiocu Kantonalnog tužilaštva TK-a na dalje postupanje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,