Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Upozorenje vozačima zbog jakih udara vjetra

Preuzmite sliku

Ovoga jutra skreće se pažnja na mjestimično jake udare vjetra, a koji povremeno formira snježne nanose.

Izdvajaju se magistralni putevi: Ključ-Bosanski Petrovac- Bihać, Bosanski Petrovac- Drvar, Bugojno- Novi Travnik, Kupres-Šuica-Livno i Tomislavgrad-Šuica.

U nižim predjelima zemlje kolovoz je pretežno mokar, dok u višim predjelima mjestimično ima zaostalog snijega ili leda. Osim odrona zemlje i kamenja može biti i granja te srušenih stabala, zbog jakog vjetra. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Mole se vozači da na toj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari obustavljen je saobraćaj zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić. Za vrijeme obustave, vozila mogu saobraćati regionalnim putem R-460 Brčko-Cerik, kao i lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje