Ponedjeljak, 25. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

UNICEF dodijelio priznanje dopisnici N1 iz Tuzle Nataši Tadić

Tradicionalna godišnja priznanja za doprinos zaštiti i promociji prava djeteta dodijeljena su na radionici „Medijski doprinos promociji i zaštiti prava djeteta“, koju je organizirao UNICEF u BiH.

Priznanje za najbolji TV prilog dobila je dopisnica N1 iz Tuzle Nataša Tadić za prilog „Djecu liječiti iz budžeta a političare plaćati SMS porukama“.

U kategoriji internet priznanje je dodijeljeno Midhatu Poturoviću za priču „Super heroj bez plašta“ objavljenu na Radio Slobodna Evropa.

U kategoriji blog nagrađena je Brankica Smiljanić za tekst „Čuvajte djecu od samih sebe“, dok je u kategoriji štampa priznanje otišlo u ruke Živane Jovančić iz Magazina Gracija za priču „Srećan sam, u školi sam!

Zahvalnice za promociju prava djeteta dobili su Jasna Avdibegović (Federalna novinska agencija), Amina Bijelonja (Glas Amerike-VOA), Velida Kulenović (radio Federacije BiH), Aida Hrnjić (Aljeezera), Katarina Lončar (Bljesak.info), Ammar Grbić (Magazin Pereventeen).

Svim navedenim dobitnicima posebno se zahvalila šefica predstavništva UNICEF-a u BiH Rownak Khan navodeći da je njihov doprinos iznimno važan u današnjem društvu, gdje teme koje se tiču prava djeteta nisu uvijek najčitanije.

– Zato vam veliko hvala što ste svojim radom i dodatnim angažmanom skrenuli pažnju na bitne teme koje se tiču prava svakog djeteta – rekla je Khan.

Organiziranjem radionice UNICEF u Bosni i Hercegovini nastavio je s praksom konsultacija s predstavnicima medija, stručnjacima, aktivistima i odgovornih institucija o medijskom doprinosu promociji zaštiti prava djeteta.

Predstavljene su smjernice za procjenu medijskih sadržaja u svjetlu najboljeg interesa djeteta. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje