Petak, 3. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Unaprjeđivanje saradnje VSTV-a BIH i Ministarstva pravosuđa i uprave TK

Preuzmite sliku

Dogovorena dalja saradnja pravosudnih institucija…

Ministrica pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona Una Harčin sa saradnicima je posjetila Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) i Sud Bosne i Hercegovine.

Na sastanku sa predstavnicima VSTV-a BIH, predsjednikom Halilom Lagumdžijom, potpredsjednicom Sanelom Gorušanović Butigan i stalnim članom VSTV-a Saninom Bogunićem razgovarano je o daljem unaprjeđenju efikasnosti i kvalitete pravosudnih institucija.

  • Ovom je prilikom naglasak stavljen na unaprjeđivanju saradnje između VSTV-a BIH i Ministarstva pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona.

    U cilju pronalaženja modaliteta za unaprjeđenje rada pravosudnih institucija sa područja Tuzlanskog kantona koje su u nadležnosti Ministarstva, ministrica Harčin razgovarala je i sa registrarom Suda BiH Emirom Hodžić o unutrašnjoj organizaciji i načinu rada ove institucije.

    Prema riječima ministrice Harčin, prenesena iskustva u segmentu organizacije rada, po modelu koji se primjenjuje unutar Ureda registrara u Sudu BiH, od velike su koristi za unaprjeđenje efikasnosti i kvalitete pravosudnih institucija u Tuzlanskom kantonu.

    Predstavnici institucija pozdravili su ovaj vid saradnje te dogovorili nastavak razmjene iskustava.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje