Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ultramaratonci kreću iz Vukovara za Srebrenicu

Preuzmite sliku

U povodu obilježavanja 21. godišnjice srebreničkog genocida, u srijedu kreće peti ultramaraton od Vukovara do Srebrenice.

Na već tradicionalnom ultramaratonu sudjelovat će četiri maratonca, od kojih tri hrvatska veterana sa statusom ratnog vojnog invalida, a u pet etapa prijeći će 227 kilometara između Vukovara (Ovčara) i Srebrenice (Potočari).

Maratoncima će se na pojedinim dionicama pridružiti trkači te svojim sudjelovanjem podržati projekt i na taj način odati počast žrtvama, prenosi Hina.

Ultramaraton organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u suradnji s Udrugom Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Hrvatske – Ogranak Grada Zagreba, od 6. do 10. srpnja.

Sjećanje na žrtve i pitanje nestalih

Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Predsjedništva Bosne i Hercegovine i zagrebačkog gradonačelnika.

Namjera je organizatora podsjetiti na sve nevino stradale građane Hrvatske i BiH tijekom ratova te odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice, prenosi Al Jazeera.

Povezivanjem dva grada žrtve, Vukovara i Srebrenice, želi se podići i svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba, kao izraza humanosti prema svima koji još ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih. (Foto: Al Jazeera – Arhiva)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,