Utorak, 18. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

UKC Tuzla se zahvalio Vladi TK na doniranoj opremi

Preuzmite sliku

Zahvalnost za doniranu medicinsku opremu premijeru Tuzlanskog kantona Kadriji Hodžiću i Vladi Tuzlanskog kantona danas su izrazili v.d. direktora Univerzitetskog kliničkog centra Alen Kamerić i v.d. načelnika Klinike za radiologiju i nuklearnu medicinu Samir Cipurković.

Podsjećamo početkom ove sedmice UKC-u Tuzla je Vlada Tuzlanskog kantona, uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih naroda, donirala suvremeni rentgen aparat.

Uručenjem ove vrijedne donacije Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli Vlada je nastavila realizaciju izuzetno vrijednog projekta podrške zdravstvenim ustanovama na području našeg kantona, a koji značajno doprinosi povećanju kvalitete zdravstvenih usluga građanima.

  • “Tokom proteklih mjeseci fokus rada Vlade, između ostalog je bio da se nabavkom savremene medicinske opreme unaprijedi kvalitet zdravstvenih usluga na području TK. Ovosedmičnim donacijama nastojimo ojačati Univerzitetski klinički centar u Tuzli, čime direktno snažimo i povećavamo kvalitet zdravstvene usluge svih građana u Kantonu”, kazao je premijer Hodžić i dodao da je ovo samo početak čime se započinje naredni ciklus u okviru kojeg će Vlada u narednom periodu nastaviti da unaprjeđuje nivo zdravstvene usluge i zaštite naših građana.

    “Ove donacije za nas imaju posebnu vrijednost jer znatno unaprjeđujemo rad svim našim radiolozima. Samim tim olakšavamo i pristup pacijentima za sve one pretrage koje su eventualno čekali”, istakao je direktor Kamerić.

  • Zadovoljstvo donacijom iskazao je i v.d. načelnika Klinike za radiologiju i nuklearnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla Samir Cipurković.

    “Ovo je prvi digitalni rendgen aparat u našoj ustanovi koji će u velikoj mjeri ubrzati proces snimanja pacijenata, dok će naši uposlenici brže i lakše raditi određenu radiološku dijagnostiku, a ljekari na odjeljenjima brže i kvalitetnije dobivati radiološke snimke”, rekao je Cipurković.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,