Petak, 6. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

UIO BiH: Oduzete cigarete i pirotehnička sredstva vrijedni 58.200 KM

Preuzmite sliku

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO BIH) na području grada Tuzle i na Carinskoj ispostavi Tuzla su privremeno oduzeli duhanske prerađevine i pirotehnička sredstva ukupne tržišne vrijednosti 58.200 KM.

“Operativne akcije na terenu provedene su s ciljem sprječavanja nelegalnog prometovanja akciznim proizvodima i uvoza robe”, saopšteno je iz UIO BiH.

Ovlašteni službenici Odsjeka za provođenje propisa, Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla i Grupe za obavještavanje u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutršnjih poslova Tuzlanskog kantona, na osnovu operativnog plana o zajedničkim mjerama i radnjama na području grada Tuzle, kod šest fizičkih lica su pronašli veću količinu duhana i cigareta koji nisu bili obilježeni akciznim markicama na zakonom propisani način. Tom prilikom je privremeno oduzeto 3.706 paklica cigareta i 34 kilograma sitno rezanog duhana.

“Također, prilikom detaljanog pregleda pošiljke prijavljene u carinskoj ispostavi Tuzla utvrđene su nepravilnosti vezane za neprijavljivanje robe. Tom prilikom je pronađena određena količina neprijavljene robe, a radilo se o pirotehničkim sredstvima, ukupno 5.400 setova”, navodi se u saopštenju.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe u operativnim aktivnostima iznosi 58.200 KM, a pored privremeno oduzete robe, putem prekršajnih naloga su izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 11.000 KM, dok će se protiv nekih lica pokrenuti postupci pred nadležnim sudovima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,