Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

UIO BiH: Oduzet duhan, cigarete i čokolade u vrijednosti 54.000 KM (FOTO)

Preuzmite sliku

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Bosni i Hercegovini (UIO BiH) su u nekoliko odovojenih akcija, i u saradnji sa službenicima Granične policije, oduzeli duhan, cigarete i konditorske proizvode u vrijednosti od 54.000 KM.

Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u Regionalnom centru Tuzla je, na osnovu višemjesečnog operativnog rada, pronašla u putničkom motornom vozilu sitno rezani duhan vlasništvo M.V..

-Prilikom pretresa pronađeno je 200 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica – pojašnjavaju iz UIO i najavljuju da će protiv počinioca Tužilaštvu BiH biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Također, na osnovu operativnih saznanja na području općine Lukavac kod dvije osobe je pronađeno 55 kg duhana i 1.180 paklica cigareta koje nisu bile na propisan način obilježene akciznim markicama.

-U skladu sa zajedničkim obavezama i mjerama definisanim u Akcionom planu za implementaciju Sporazuma o međusobnoj saradnji UIO BiH i Granične policije BiH, u okviru operativne akcije ‘Kontraband 2019’, na graničnim prijelazima i putnim komunikacijama iza graničnih prelaza privremeno je oduzeto 4.998 komada konditorskih proizvoda od fizičkog lica koje nije posjedovalo propisanu dokumentaciju – navode iz UIO BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,