Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšeni policajac u Tuzli nagrađivan za izuzetan doprinos u radu, danas čeka ročište za pritvor

Preuzmite sliku

Policajac T.O. pripadnik MUP-a TK koji je lišen slobode zbog sumnje u krivično djelo “zlostavljanje u službi” očekuje ročište o mjerama pritvora koje će najvjerojatnije danas zatražiti Tužilaštvo.

Policajac je uhapšen tri dana nakon što je on lišio slobode Mujagu Begića, inače supruga tužiteljice Tužilaštva TK Mirzete Begić, a zbog narušavanja javnog reda i mira.

Tatjana Savić, advokatica uhapšenog policajca koji je u službi bio i nagrađivan za postignute izuzetne rezultate u radu, s posebnim naglaskom za doprinos u zaštiti lične i imovinske sigurnosti građana jučer je kazala da je Tužilaštvo TK flagrantno prekršilo pretpostavke nevinosti, jer Tužilaštvo stavlja javnosti do znanja da je suprug tužiteljice uzoran građanin, a policajci nasilnici.

  • ‘To nije tačno ako pročitate iskaz osumnjičenog kao i iskaz drugog policajca. Da je situacija obrnuta i da je odbrana na ovakav način komentarisala svjedoka Tužilaštvo bi odmah pokrenulo postupak zbog utjecaja na svjedoka i tražilo pritvor’, ističe Savić za agenciju Patria.

    Inače, uhapšeni T.O. iznio je jučer pred Tužilaštvom TK svoju odbranu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,