Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšene bh. državljanke koje su u Mercedesu i Opelu krijumčarile migrante

Preuzmite sliku

U okviru operativne akcije “Sutjeska”, pripadnici Jedinice granične policije Hum u četvrtak su spriječili krijumčarenje 11 osoba afroazijskog porijekla na području Tjentišta, saopšteno je u petak iz Granične policije BiH.

Migrante su krijumčarile dvije državljanke Bosne i Hercegovine, i to u dva vozila, bh. nacionalnih oznaka. Radi se o ‘Mercedesu’ u kojem je krijumčareno šest ilegalnih migranata i ‘Opelu’ gdje su pokušale prokrijumčariti pet migranata.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo “krijumčarenje osoba”, o događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijoj su naredbi osumnjičene lišene slobode i protiv njih bit će dostavljen izvještaj o kaznenom djelu Tužilaštva BiH. Također, vozila i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima JGP Hum izjavili su da dolaze iz Sirije. Predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, navodi se u saošpštenju

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje