Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšen poslanik u Skupštini TK Mersed Šerifović, ministar u Vladi TK Edin Ajanović i Jerko Ivanković Lijanović

ministar turizma saobraćaja i trgovine u Vladi TK, Edin Ajanović
Preuzmite sliku

U toku je velika policijska akcija u nekoliko gradova u BiH koju provodi Federalna uprava policije sa nadležnim tužilaštvima. Uhapšeno je nekoliko osoba, među kojima su i visokopozicionirani zvaničnici.

uhapsen-poslanik-u-skupstini-tk-mersed-serifovic-ministar-u-vladi-tk-edin-ajanovic-i-jerko-ivankovic-lijanovicKako Klix.ba saznaje, uhapšeno je nekoliko osoba koje se povezuju sa zloupotrebom isplate poticaja. Kako je potvrđeno za Klix.ba u MUP-u TK, među uhapšenima je i poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona Mersed Šerifović.

Pripadnici SIPA-e jutros u Širokom Brijegu uhapsili su bivšeg ministra poljoprivrede i dopremijera Federacije Jerka Ivankovića-Lijanovića, javlja Federalna televizija.

Po naredbi tužilaštva Tuzlanskog kantona pripadnici FUP-a su uhapsilii ministra saobraćaja i komunikacija TK-a Edina Ajanovića i bivšeg savjetnika Jerka Ivankovića Lijanovića, te je u toku pretres prostorija ministarstva, a sve se dovodi u vezu sa zloupotrebama poticaja u poljoprivredi, javlja FTV.

ministar turizma, saobraćaja i trgovine u Vladi TK, Edin Ajanović (Foto: RTV Slon)

ministar turizma, saobraćaja i trgovine u Vladi TK, Edin Ajanović (Foto: RTV Slon)

Akciju hapšenja sprovode kantonalni organi vlasti u saradnji sa Federalnom upravom policije. Uskoro opširnije… (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje