Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšen direktor bolnice u Doboju zbog malverzacija u nabavci opreme

Preuzmite sliku

U nastavku istrage u aferi “Korona ugovori” policija je uhapsila Mladena Gajića, direktora JZU bolnica “Sveti apostol Luka” u Doboju, saznaje Srpskainfo.

Istražioci MUP-a RS po nalogu Posebnog odjeljenja javnog tužilaštva od ranih jutarnjih sati pretresaju dobojsku bolnicu i objekte u vlasništvu Gajića, a u sklopu istrage o nezakonitoj nabavci medicinske zaštitne opreme tokom pandemije virusa korona.

Istovremeno pretresi su i u Banjoj Luci, odnosno Institutu za javno zdravstvo RS-a i firmi za prodaju oružja A.R.M.S. sistemi, koja je u vlasništvu Vladimira V.

MUP RS saopćio je danas da policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet po naredbi Okružnog suda Banja Luka na području grada Doboja vrše pretrese lokacija koje koristi M. G. iz Doboja, kao i lokacije u Banjoj Luci koju korisiti V. V., kao i firme čiji je on direktor.

“Pretresi se vrše pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, a u okviru istrage koja se odnosi na javne nabavke medicinske zaštitne opreme JZU bolnice ‘Sveti apostol Luka’ u Doboju, kao i druge medicinske opreme koju je nabavljao Insititut za javno zdravstvo Republike Srpske u prošloj godini”, naveli su iz MUP-a RS.

Dragica Tojagić, glasnogovornica Posebnog odjeljenja javnog tužilaštva potvrdila je ranije za Srpskainfo da od jutarnjih sati traju pretresi na više lokacija u Doboju i Banjoj Luci zbog nezakonite nabavke medicinske opreme.

Izvor Srpskainfo iz istrage otkrio je da je Institut za javno zdravstvo RS, odnosno ranije uhapšeni direktor Branislav Zeljković preko firme za prodaju oružja A.R.M.S. sistemi u Banjoj Luci nabavio termalne kamere na zahtjev UKC Republike Srpske.

Prema nezvaničnim informacijama budžet Republike Srpske oštećen je za više stotina hiljada maraka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje