Subota, 3. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ugostitelji u RS zahvalni što nisu pooštrene mjere

Preuzmite sliku

Ugostitelji i hotelijeri će izraditi prigodne plakate i flajere koji će biti postavljeni na ulazima u objekte sa porukom o tome kako da se građanin odgovorno ponaša u ugostiteljskom objektu.

Udruženje poslodavaca turizma i ugostiteljstva Republike Srpske “Horeka” zahvalno je Republičkom štabu za vanredne situacije i Vladi Republike Srpske što nisu pooštrili epidemiološke mjere i na iskazanom razumijevanju, čime je omogućen nastavak rada ovog sektora pod dosadašnjim uslovima rada, izjavio je danas predsjednik Udruženja Dalibor Šajić.

“Bolje je da radimo nego da budemo zatvoreni, iako sada radimo pod otežanim uslovima privređivanja. Mi takođe želimo da zajedno sa institucijama podignemo nivo odgovornog ponašanja u ugostiteljskim objektima i hotelima”, rekao je Šajić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da će, s ciljem odgovornog ponašanja, ugostitelji i hotelijeri izraditi prigodne plakate i flajere koji će biti postavljeni na ulazima u objekte sa porukom o tome kako da se građanin odgovorno ponaša u ugostiteljskom objektu, kao i da će u te objekte uvesti kovid–redare.

Šajić je podsjetio da slijedi pojačana kontrola epidemioloških mjera od inspekcijskih i drugih nadležnih organa, navodeći da ugostitelji i hotelijeri podržavaju sankcionisanje svakog neodgovornog ponašanja.

On je dodao da je ovo udruženje prije desetak dana uputilo dopis nadležnim institucijama u vezi sa dogovorom oko načina izmirivanja neizmirenih obaveza, i to bez kamata, kada se stanje normalizuje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,