Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Udruženje žrtava i svjedoka genocida ponovo traži javno izvinjenje TVSA

Preuzmite sliku

Udruženje žrtava i svjedoka genocida ponovilo je zahtjev predstavnicima TV SA da upute javno izvinjenje žrtvama i javnosti u Bosni i Hercegovini zato što su 11. jula, u vrijeme obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, prikazali film “Lažni svjedok” koji negira genocid i naslijeđe Haškog suda.

“Lažni svjedok ” je prvobitni i radni naziv filma koji je 11. jula prikazan pod nazivom “Tužilac, branilac, otac i sin”. Film “Lažni svjedok” predstavlja jedan od najperfidnijih pokušaja negiranja genocida i agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Ne prihvatimo ignorantski odnos i šutnju odgovornih s TVSA i ukoliko ne upute javno izvinjenje, ne samo da ćemo preduzeti zakonske mjere da se suprotstavimo negaciji genocida, nego će se TVSA smatrati organizacijom koja podržava negiranje genocida, a svi zaposleni kao saučesnici u negiranju genocida.

Za nas žrtve genocida je i svako onaj koji podržava šutnju i ignoranciju TVSA lažni Valter, pardon “Lažni svjedok” istine o genocidu nad Bošnjacima, navodi se u saopćenju Udruženja žrtava i svjedoka genocida.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje