Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Udruženje “Ruku na srce” pokrenulo projekat za djevojke i žene slabijeg materijalnog stanja

Preuzmite sliku

Volonteri Udruženja “Ruku na srce” treću godinu zaredom pokreću projekat “Od srca za nju”, koji za cilj ima obezbijediti što veći broj higijenskih potrepština za pripadnice ženskog spola iz porodica slabijeg materijalnog stanja, javlja Anadolu Agency (AA).

Udruženje poziva studente, školarce, sugrađane i predstavnike kompanija, udruženja i sportskih kolektiva da im se pridruže kako bi skupa uljepšali Dan žena dragim sugrađankama.

 • “Svjesni da su higijenske potrepštine neophodne, ali i veliki teret za budžet porodica koje se nalazi u teškoj ekonomskoj situaciji, odlučili smo ponovo pokrenuti projekat ‘Od srca za nju’ kako bismo na Međunarodni dan žena izmamili osmijeh na lice pripadnicama ljepšeg spola. Sigurni smo da će kao i prethodnih godina, naši sugrađani i ovoga puta prepoznati humanu ideju ovog projekta i pružiti svoj doprinos njegovoj realizaciji”, rekao je Adnan Lukač, predsjednik Udruženja.

  Sve donacije higijenskih potrepština moguće je dostaviti svakim radnim danom od 9 do 20:30 časova u prostorije “Homework Hub-a” (ul. Kolodvorska 12, Sarajevo) i subotom od 10 do 12 časova u Centar “Ruku na srce” na Dobrinji (ul. Esada Pašalića 8).

  Moguće je uplatiti i novčane donacije na žiro račun Udruženja 1990490056036171 sa naznakom: Projekat “Od srca za nju“, primalac: Udruženje “Ruku na srce“, ul. Hakije Turajlića 33, Sarajevo.

  Aktivan je i humanitarni broj za korisnike BH Telecoma 090 291 071, putem kojeg je jednim pozivom moguće donirati 2 KM.

  Rok za prikupljanje svih priloga je 6. mart.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje