Ponedjeljak, 27. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Udruženje Pomozi.ba ponovo pokrenulo apel za 11-godišnju Lanu

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba ponovo je pokrenulo apel za Lanu Hasaničević iz Sarajeva koja se trenutno nalazi u bolnici u Istanbulu na trećoj zaredom operaciji. Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17046 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Lana nakon hitne, neophodne operacije zatvaranja mokraćne fistule koja joj stvara neizmjernu bol treba ležati u bolnici najmanje 25 dana, kada će biti poznato da li je infekcija sanirana.

Ova jedanaestogodišnja djevojčica je početkom godine imala dvije operacije, na kojima joj je odstranjeno sedam tumora na području male zdjelice i duž kičme. U Laninom organizmu tada je pronađena i bakterija koja je uzrokovala infekciju. Iako se malena Lana nadala da je to posljednja operacija u nizu, to se nažalost nije obistinilo.

Za njeno dosadašnje liječenje uplatili smo 94.487,29 KM, a za naredni operativni zahvat potrebno joj je dodatnih 28.750 eura. Ona ima i neurogeni mokraćni mjehur, ne može spontano da mokri, bubrezi joj rade smanjenim kapacitetom, te mora nositi kateter.

Lani osim poziva na broj 17046 možete pomoći donacijama putem naše web platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa Pomozi.ba organizacije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje