Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za malenog Davuda iz Bihaća

Preuzmite sliku

Sjećate li se blizanaca Davuda i Ammara iz Bihaća rođenih u 24. sedmici trudnoće sa 580 i 740 grama? Ammar je danas dobro, a Davud se bori za život u bolnici u Njemačkoj. Za njega je Udruženje Pomozi.ba u funkciju stavilo broj 17014, pozivom donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Blizanci Davud i Ammar Dervišević rođeni su sa minimalnim šansama da prežive i velikim zdravstvenim problemima. Sada se maleni Davud nalazi u bolnici zbog meningitisa i apscesa, te će morati naredne tri sedmice biti na terapiji antibioticima kako bi se suzbila teška infekcija, nakon čega mu je potrebna operacija ugradnje šanta zbog hidrocefalusa.

Za ovaj operativni zahvat potrebno je 30.000 eura. Ova cifra je bila mnogo veća, ali se ljekar odrekao svog dijela za malenog Davuda koji je jako uporan i veseo dječak i koji se bori u rangu sa svojim vršnjacima bez obzira na poteškoće i izazove.

Za Davuda je Udruženje Pomozi.ba u aprilu mjesecu uplatilo 24.414,43 eura za operativni zahvat, a 2019. godine su apelom prikupljana sredstva za liječenje ovih preslatkih blizanaca. Pomozimo malenom Davudu i ovaj put u njegovoj borbi.

Pored poziva na 17014 pomoći se može i putem web platforme www.pomoziba.org i standardnih žiro računa Pomozi.ba organizacije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,