Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za jedanaestogodišnju Lanu iz Sarajeva

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Lanu Hasaničević iz Sarajeva kojoj je potrebna operacija u Turskoj. Za Lanu je u funkciju stavljen broj 17006 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Jedanaestogodišnjoj Lani u dobi od tri mjeseca otkriveni su tumori na području male zdjelice i duž kičme. Ova draga djevojčica više je vremena provela u bolnicama, nego u igri sa vršnjacima. Pored tumora, ona ima i neurogeni mokraćni mjehur, te ne može spontano da mokri, a bubrezi joj rade smanjenim kapacitetom.

Ona se trenutno nalazi u bolnici u Istanbulu gdje je početkom godine operisana. Operacijom koja je trajala 12 sati odstranjeno je sedam tumora. U Laninom organizmu pronađena je i bakterija koja je uzrokovala strašnu infekciju, te Lana ima neizrecive bolove.

Iako smo se nadali da će prvom operacijom naša Lanica biti izliječena, ljekari su ustanovili da je potreban i drugi operativni zahvat, gdje će se povećati volumen mjehura i ispraviti oblik, te popraviti kanal desnog bubrega uzevši dio crijeva.

Za prvu operaciju iz naših programskih sredstava za liječenja donirali smo 13.000 eura, a za ovaj zahvat potrebno je 21.000 eura te nam je neophodna vaša pomoć.

Lanici pored poziva na broj 17006 možete pomoći donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , , ,