Srijeda, 25. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Udruženje Pomozi.ba pokreće akciju “Ramazan 2022” za sve ljude u potrebi

Preuzmite sliku

Pomozi.ba organizacija i ove godine pokrenula je akciju “Ramazan 2022”, kako bi osigurali prehrambene pakete i iftare ljudima koji žive u teškim uslovima i na rubu siromaštva.

Podršku ramazanskoj akciji možete pružiti pozivom na broj 17014 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere. Akciju možete podržati i donacijom ramazanskih paketa sa prehrambenim namirnicama koji koštaju od 80 do 100 KM u zavisnosti od broja članova porodice, a iftar za jednu osobu košta 8 KM.

Kako je ramazan mjesec milosti i međusobnog pomaganja, bitno je naglasiti da pakete dijelimo svim građanima u potrebi, bez obzira na vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost.

  • Našim korisnicima projekta “Obrok za sve” iftare ćemo isporučivati na kućne adrese, a pomoć ćemo slati u gotovo sve dijelove Bosne i Hercegovine i pokušat ćemo doći do nekoliko desetina hiljada socijalno ugroženih porodica i pojedinaca. U tome će nam pomoći i naše partnerske, lokalne organizacije preko kojih ćemo vršiti distribuciju do krajnjih korisnika.

    Naglašavamo da pored poziva na humanitarni broj 17014 i novčanih donacija, pomoći se može donacijom prehrambenih i higijenskih artikala. Adresa za donacije u Sarajevu je Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, Travniku Školska bb i Bihaću Đačka bb.

    Za novčane donacije tu su opcije doniranja putem web stranice www.pomoziba.org, PayPal sistema, te uplate na domaće i inostrane račune, kao i račune Pomozi.ba organizacije u Austriji, Turskoj i Holandiji.

    Ukoliko želite donirati ramazanski paket, u svrhu uplate upisujete “Ramazanski paket 2022”, a za iftar “Iftar 2022”.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje