Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Udruženje generala BiH poslalo poruku pred izbore u nedjelju

Preuzmite sliku

Udruženje generala Bosne i Hercegovine oglasilo se saopćenjem za javnost pred kraj izborne kampanje u Bosni i Hercegovini.

“Noćas u 24:00 sata završava se izborna kampanja u Bosni i Hercegovini i počinje predizborna šutnja. Čuli smo mnogo planova, ekspertiza, analiza, ali i velikih obećanja.

Kao generali okupljeni u Udruženju generala Bosne i Hercegovine, svim političkim subjektima i pojedincima, naravno probosanskim, želimo sreću i da nakon ustanovljavanja vlasti ne zaborave sve što su obećali.

Kao generali proizašli iz Armije RBiH i Oružanih snaga BiH posebno podržavamo kandidate koji su bili naši saborci u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, sve dokazane patriote Bosne i Hercegovine, i političke opcije i pojedince za koje naša domovina i njen suverenitet nije i ne smije biti upitan.

Od svih njih zahtijevamo da im pored sveukupnog prosperiteta i euro-atlantskih integracija Bosne i Hercegovine, u budućnosti prioritet budu i veterani koji su branili i odbranili našu domovinu od agresije.

Nadamo se da ćemo sa izabranim nosiocima vlasti na svim nivoima, kao i do sada, raditi na izgradnji jake i prosperitetne Države Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,