Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Učenici, uspješni sportisti i zajednica u obnovi sportskog terena u Banovićima

Preuzmite sliku

Kampanja “Srcem za teren” koju je pokrenulo Udruženje mladih “BaUM” iz Banovića, a koja za cilj ima prikupljanje sredstava za obnovu sportskog terena pored O.Š. “Banovići”, svakim danom dobija sve veću podršku.

Nakon podrške organizacije World Vision i Općine Banovići, te pojedinih preduzeća i poznatih ličnosti, u kampanju se uključila i Osnovna škola “Banovići”.

U periodu od 18. do 20. novembra učenici škole, zajedno sa roditeljima, nastavnicima i osobljem, održali su prodajni “Sajam zdrave hrane“. Prvog dana, sajam je održan u područnoj školi Podgorje, drugog dana u centralnoj školi, dok je trećeg dana sajam održan u područnoj školi Repnik.

Sajam je privukao veliki broj posjetitelja koji su imali priliku kupiti gastronomske specijalitete i proizvode koje su vrijedni učenici zajedno sa svojim roditeljima pripremili za tu priliku.

Sveukupni trud zajednice rezultirao je pazarom od 6.848,90 KM, što će biti iskorišteno za potrebe kampanje i obnovu sportskog terena.

Najavljeno je da u narednom periodu slijedi niz aktivnosti i događaja koje organizuje Udruženje mladih “BaUM”, a sve u cilju prikupljanja sredstava za rekonstrukciju sportskog terena. U pitanju su sportski turniri, kulturna dešavanja, te prodajni štandovi.

U širenju vijesti o kampanji “Srcem za teren” pomažu mnogi sportisti i uspješne ličnosti iz BiH. Putem svojih facebook i instagram stranica Udruženje mladih “BaUM” iz Banovića do sada je objavilo nekoliko video poruka. Kampanji su se pridružili: Enid Numanović (šampion BiH u profesionalnom boksu), Nermin Haskić (FK Radnički Niš), Irma Rahmanović (Feytiat Basket), Adnan i Almir Maljević (PFHSC Sarajevo), Adam Savić (Poli Timisoara), Džanan Musa (Brookyn Nets), Nihad Djedović (FC Bayern Munchen Basketball), Marica Gajić (Hayat Women Basketball), Alen Ovčina (RK Vojvodina Novi Sad i Reprezentacija BiH), Benjamin Čičkušić (RK Maglaj) i mnogi drugi.

Mnogi od tih sportista prve dodire sa sportom napravili su upravo iz Banovića, a sada koriste svoju platformu za pomoć mladima u svom gradu.

Projekt je moguće podržati donacijom na – primalac: Udruženje mladih “BaUM” iz Banovića, svrha uplate: Srcem za teren, transakcijski račun: 1323002021139050 NLB Banka, internacionalne uplate: IBAN: BA3913200107209697 SWIFT: TBTUBA22, saopćili su organizatori.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,