Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Učenici Gazi Husrev-begove medrese iznenadili i rasplakali razrednika poklonom

Preuzmite sliku

Emotivni video za koji su zaduženi učenici četvrtog razreda Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu rasplako je mnoge.

Naime, isti učenici su odlučili pokloniti svom razredniku putovanje na umru, tj. obilazak svetih mjesta za muslimane, Mekka i Medina.

Razredniku Vedadu Jupiću su uručili pismo koje on pročitao na glas, a u dijelu pisma kada saznaje da odllazi na umru, počinje i učenje ilahije ‘U Medinu poša bih’. Profesor nije moga suzdržati suze, a ovo je pismo koje su mu njegovi ‘Prvi’ napisali:

“Dragi naš razredniče, isto onako kako smo mi Vama bili prvi i Vi ste nama u ove četiri godine bili prvi. Prvi koji nam je pomogao, koji nas je savjetovao kao svoju djecu. Prvi kojem smo išli kada bi nas nešto mučilo, prvi kojem nije bilo teško biti insan. Allah vas nagradio za ove godine koje smo proveli zajedno. Nadamo se da ćemo ostati zapamćeni po dobru. Molimo Uzvišenog da nagradi Vaš trud na onom svijetu, a za ovaj se ne sekirajte jer Vas čuvamo u dovama

U znak zahvalnosti na divnim uspomenama osjećali smo dužnost da se obistini ono ‘na Ćabi se oglasili’. Iz istog razloga sjetite nas se barem na sekundu na najljepšem mjestu na cijelom dunjaluku” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,