Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

U zdravstvenim ustanovama u RS-u ponovo obavezno nošenje maski

Preuzmite sliku

Nošenje maski ponovo je obavezno za zaposlene, pacijente, korisnike usluga i posjetioce u zdravstvenim ustanovama na području bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), kao i za zaposlene i posjetioce u domovima za stara lica i drugim ustanovama socijalne zaštite za smještaj korisnika, javlja Anadolu Agency (AA).

Vlada RS-a donijela je danas, na prijedlog Republičkog štaba za vanredne situacije, novu uredbu o načinu izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznog oboljenja COVID-19, kojom se uređuje način izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznog oboljenja COVID-19, koje izaziva teški akutni respiratorni sindrom koronavirus 2 (SARS-CoV-2), za vrijeme trajanja vanredne situacije u skladu sa zakonom.

“Obavezuju se vaspitno-obrazovne i visokoškolske ustanove da prate epidemiološku situaciju u okviru svoje ustanove, u saradnji sa nadležnim domom zdravlja preduzimaju potrebne mjere i pravovremeno obavještavaju nadležno ministarstvo, te da budu pripremljene za prilagođavanje rada u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije”, saopšteno je iz Vlade RS-a.

Ova uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku RS-a, a prestaje da važi 31. marta 2023. godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,