Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli skup podrške Ukrajini, a u Banjaluci skup podrške Rusiji

Preuzmite sliku

Veliki broj građana, aktivista, intelektualaca okupili su se danas u Tuzi kako bi iskazali podršku Ukrajini, pozvali na mir u Evropi i Bosni i Hercegovini. U isto vrijeme, u Banjaluci, bh. entitetu Republika Srpska okupili su se građani kako bi iskazali podršku Rusiji, među njima i određeni broj političara iz tog entiteta.

Organizatori skupa u Tuzli – Grad Tuzla, Forum građana Tuzle i Memorijalni centar Srebrenica – Potočari pozvali su sve građane koji razmišljaju svojom glavom i koje boli rat u Ukrajini, istinske patriote da se pridruže skupu i osude agresiju Rusije na Ukrajinu te pozovu na mir.

 • Odazvali su se brojni građani iz cijele Bosne i Hercegovine, a na skupu govore i akademik Slavo Kukić, pozorišni i filmski reditelj Dino Mustafić, novinar i publicist Dragan Bursać, kao i otpravnik poslova Ambasade Ukrajine u BiH.

  U isto vrijeme u Banjaluci je skup podrške Rusiji. Kako javlja reporter N1 na skupu su i predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić i ministar rada i boračko invalidske zaštite RS Duško Milunović.

  Skup u Banjaluci organizovali su Noćni vukovi, organizacija koju je SAD još 2014. stavio na crnu listu, a Noćni vukovi iz Banjaluke poručuju da je njihov zaštitnik Rusija sa Vladimirom Putinom.

  A danas je 17. dan ruske agresije na Ukrajinu. Više od 2,5 miliona ljudi izbjeglo je iz Ukrajine, od početka ruske invazije, podaci su Međunarodne organizacije za migracije. Među izbjeglicama je i jako puno djece.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , , ,