Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli COVID-19 potvrđen kod 27 osoba

Preuzmite sliku

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla kao i u privatnim zdravstvenim ustanovama, u posljednjem ciklusu testiraja obrađeno je ukupno 388 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 53 osobe.

Najviše potrvđenih slučajeva zaraze korona virusom u posljednja 24 sata na području TK registrovano je u Tuzli 27 (Gradačac, Lukavac, Doboj Istok 5, Kalesija, Gračanica 3, Banovići, Srebrenik 2 i Kladanj jedan slučaj zaraze korona virusom).

Kako je saopćio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u dnevnom izvještaju u posljednja 24 sata nisu evidentirani smrtni ishodi.

Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 376. Trenutno u UKC-u Tuzla hospitalizirano je ukupno 35 osoba pozitivna na COVID-19 od čega se tri osobe nalaze na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 341 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 778.

Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 3.792 slučaja zaraze SARS-CoV-2, a oporavilo se 3.246 osoba.

Nadležni apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,