Četvrtak, 2. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzlanskom kantonu uspješno realizovan projekt ‘Da o(p)stanemo zajedno’

Preuzmite sliku

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona “Pipol”, od jula do decembra realizovalo je projekt “Da o(p)stanemo zajedno” u okviru kojeg je pružena materijalna i psihosocijalna pomoć i podrška oboljeloj djeci i članovima njihovih porodica te porodicama prerano preminulih mališana sa tog područja.

Projekt, kojim je obuhvaćeno stotinu korisnika, realizovan je pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

  • U okviru programa psihosocijalne pomoći i podrške organzovan je rehabilitacioni kamp za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka, te brojne okupacione, kreativne i edukativne radionice u društvenom centru Udruženja “PIPOL“.

    U okviru programa materijalne pomoći i podrške korisnicima projekta, izvršena je podjela porodičnih paketa sa osnovnim prehrambenim i higijenskim artiklima, te podjela školskog pribora i opreme za korisnike udruženja u stanju socijalne potrebe, saopćeno je iz Udruženja “Pipol“.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje