Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzlanskom kantonu 95 osoba u izolaciji, bez simptoma oboljenja

Preuzmite sliku

Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona održao je sastanak na kojem je razmatrana trenutna epidemiološka situacija vezana za širenje infekcije izazvane virusom COVID-19.

Sa današnjim danom, na području Tuzlanskog kantona u kućnoj izolaciji nalazi se 95 osoba koje su boravile u regijama gdje je oboljenje aktivno, svi bez simptoma oboljenja.

Krizni štab moli građane da budu svjesni težine i složenosti epidemiološke situacije kada je u pitanju novonastalo oboljenje, te da u potpunosti poštuju mjere i preporuke Kriznog štaba TK, Kriznog štaba FBiH, općinskih | gradskih kriznih štabova i stručnog zdravstvenog , što je neophodno ukoliko želimo da epidemiološka situacija na području Tuzlanskog kantona i dalje ostane pozitivna.

Članovi Kriznog štaba su ovom prilikom upoznati sa aktuelnom Naredbom Kriznog štaba FBiH, te dogovorene aktivnosti na realizaciji potrebnih koraka i mjera. Također je odlučeno je da se u sastav Kriznog štaba Ministarstva TK kooptira i član iz MUP TK što će doprinijeti još efikasnijem radu kriznog štaba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje