Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U tučnjavi migranata Pakistanac zadobio povrede opasne po život

Preuzmite sliku

U ulici Mustafe Pintola, općina Ilidža, u ponedjeljak je došlo do fizičkog sukoba migranata.

O tome je u ponedjeljak u 19.15 obaviještena dežurna služba Pete policijske uprave (PU), nakon čega su na mjesto događaja izašli policijski službenici te su na spomenutoj lokaciji zatekli jednu osobu inicijala M. A. (2001.), državljanina Pakistana.

M. A. je imao povrede nanesene oštrim predmetom u predjelu lijeve strane grudi i leđa koje je, prema vlastitoj izjavi, zadobio od druge osobe smještene u Imigracionom centru u Blažuju.

Povrijeđenom je prvu pomoć ukazala ekipa ZZHMP Kantona Sarajevo, da bi potom bio prevezen na KUM UKC Sarajevo, gdje su mu konstatovane teške povrede opasne po život i gdje je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljnjem liječenju.

Na osnovu prikupljenih informacija, policijski službenici su došli do saznanja da su povrede M. A. nanijele dvije osobe, također, državljani Pakistana, smješteni u Imigacionom centru u Blažuju.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo – ubistvo u pokušaju, saopćeno je iz MUP-a KS.

Uviđaj na mjesta događaja obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,