Nedjelja, 4. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Tomislavgradu će se birati najbolje kobasice i salame, očekuju se uzorci iz BiH, Hrvatske i Slovenije.

Preuzmite sliku

Udruženje “Duvanjski kobasičari” iz Tomislavgrada organizira 3. međunarodnu smotru i izbor najkvalitetnije kobasice i salame za 2022. godinu.

Izbor će se održati 26. februara u Tomislavgradu uz bogat zabavni i glazbeni program, kazali su Feni organizatori smotre.

Predsjednik ocjenjivačkog suda bit će Milinko Perković, jedan od najpoznatijih hrvatskih profesionalnih kuhara i prvih celebrity chefova, a ocjenjivanje će se vršiti u više kategorija – domaća duvanjska kobasica, sudžuk, salama, te izvan standarda – kulen i kulenova seka, kazao je ispred organizatora Marko Jurčević.

“Žiri će ocjenjivati vanjski izgled, konzistenciju, presjek i miris, te okus”, naglasio je Jurčević koji na ovogodišnjoj smotri očekuje uzorke iz BiH, Hrvatske i Slovenije.

Podsjetio je kako će prikupljanje uzoraka biti organizirano par dana prije glavne večeri.

Iz udruženja pozivaju sve duvanjske kao i kobasičare iz susjednih općina te regije da se odazovu ovoj manifestaciji kako bi se napokon uvjerili, kako kažu, u kvalitetu domaćih duvanjskih i susjednih kobasica i dodijelili prigodne nagrade među kojima i zlatnu, srebrenu i brončanu plaketu za najkvalitetnije kobasice.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje