Četvrtak, 15. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

U TK-u povećan broj vozila, a smanjen prihod od registracije

Preuzmite sliku

Na području Tuzlanskog kantona evidentirano je povećanje broja motornih vozila, a istovremeno smanjenje prihoda od registracije motornih vozila za održavanje i rekonstrukciju regionalnih cesta.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK-a Mirsad Gluhić rekao je na konferenciji za medije da je Zaključkom u vezi s registracijom motornih vozila, koji je kantonalna vlada na sjednici danas usvojila, zaduženo resorno ministarstvo te Ministarstvo unutrašnjih poslova TK-a da poduzmu mjere i aktivnosti na sprečavanju zloupotrebe i propusta u procesu osiguranja i registracije motornih vozila.

MUPTK-a će vršiti detaljniji pregled ispravnosti uplatnica koje se zaprimaju za podnesene zahtjeve za registraciju motornih vozila i kontrolu o evidentiranim slučajevima izvršnih propusta te zloupotreba u postupku osiguranja i registracije motornih vozila u protekle dvije godine.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove također će izvršiti inspekcijsku kontrolu obaveznih uplata neophodnih u postupku registracije motornih vozila.

Na području TK-a je registrovano 125.000 motornih vozila. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje