Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

U TK-u počeli pregovori o kolektivnim granskim ugovorima

Preuzmite sliku

U Tuzlanskom kantonu danas su počeli pregovori o granskim kolektivnim ugovorima predstavnika izvršne vlasti i Saveza samostalnih sindikata (SSS) ovog kantona.

 • vlada-tk-sindikati-sastanak001
 • Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatan Muratović kazao je da je danas održan inicijalni sastanak kantonalne vlade i predstavnika sindikata, ocijenivši da je atmosfera pregovaranja zadovoljavajuća, dodavši da se nada da će se doći do kvalitetnog rješenja koje će biti u interesu obiju strane.

  Kada su u pitanju pregovori, još čekamo federalni nivo, i spram njih ćemo djelovati na našem području, očekujemo ubrzo još jedan sastanak na kojem će biti izneseni precizniji stavovi, rekao je Muratović.

  Vlada TK-a će po njegovim riječima biti potpisnik svih granskih ugovora s reprezentativnim sindikatima na području TK-a.

  Predsjednik KOSSS TK Fahrudin Šahović naglasio je da će prvi put određene djelatnosti imati granski ugovor na nivou kantona, poput policije, kulture, državnih službenika.

  Mi iz Sindikata očekujemo da ovaj proces bude završen u što kraćem roku, a stav Sindikata je da zadržimo postojeće stanje da se ne umanjuju prava uposlenika u svim oblastima, poručio je Šahović. (Fena)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje