Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

U TK potvrđeno 97 novih slučajeva zaraze korona virusa

Preuzmite sliku

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla kao i u privatnim zdravstvenim ustanovama, u posljednjem ciklusu testiraja obrađen je ukupno 451 uzorak, a COVID-19 potvrđen je kod 97 osoba.

Najviše potrvđenih slučajeva zaraze korona virusom u posljednja 24 sata na području TK registrovano je u Tuzli 38, dok je u Kalesiji evidentirano 12 novozaraženih osoba.

Devet je iz Gradačca, osam iz Gračanice, po sedam iz Doboj Istoka i Lukavca, po pet iz Kladnja i Srebrenika, te po troje iz Banovića i Živinica.

Kako je saopćio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u dnevnom izvještaju u posljednja 24 sata evidentirana su dva smrtna ishoda.

U pitanju je 68-godišnji muškarac iz Doboj Istoka i 73-godišnja žena sa područja Živinca.

Broj osoba čiji se smrtni ishod dovodi u vezu sa infekcijom korona virusom na području TK iznosi 183.

Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 742.

Trenutno u UKC-u Tuzla hospitalizirane su ukupno 62 osobe pozitivne na COVID-19 od čega se sedam osoba nalazi na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 680 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 1270. Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 4.261 slučaja zaraze SARS-CoV-2, a oporavilo se 3.335 osoba.

Nadležni apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,