Srijeda, 30. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U TK potvrđena nova 43 slučaja zaraze virusom COVID-19: Žena iz Kalesije priključena na respirator

Preuzmite sliku

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla u posljednja 24 sata testirano je 307 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 43 osobe.

Najviše novootkrivenih slučajve zaraze koronavirusom je zabilježeno u Tuzli (12) i Kalesiji (10). Po pet slučaja evidentirano je u Lukavcu i Živinicama, po tri slučaja zabilježena su u Srebrniku, Banovićima i Sapni dok je po jedan slučaj otkriven u Teočaku u Doboj Istoku.

Kako je saopćeno iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona jedna ženska osoba srednje životne dobi sa područja Kalesije je priključena na respirator.

Sa današnjim danom broj aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 538, dok se 316 osoba vode kao oporavljeni pacijenti. U posljednja 24 sata retestiranjem je kod 12 hospitaliziranih pacijenata utvrđeno da nisu više pozitivni na COVID-19 i oni su otpušteni iz UKC-a Tuzla.

Trenutno je u UKC-u Tuzla hospitaliziran 51 pacijent pozitivan na COVID-19 (dvije osobe na respiratoru), dok se njih 487 nalazi na kućnom liječenju odnosnoi izolacij.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 579. Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas su potvrđena 882 slučaja zaraze.

Nadležni i dalje apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,