Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U TK pojačane aktivnosti policije, vozači na posebnoj meti

Preuzmite sliku

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) obavještava javnost da će se u povodu predstojećih prvomajskih praznika pojačati prisustvo službenika policije na mjestima gdje bi moglo doći do narušavanja javnog reda i mira, odnosno činjenja krivičnih djela, a sve u cilju zaštite lične i imovinske sigurnosti na području kantona.

Pored navedenog pojačat će se kontrole učesnika u saobraćaju, koje će prije svega biti usmjerene na radnje u saobraćaju kojima se najčešće uzrokuju saobraćajne nezgode kao što su nedozvoljena brzina, vožnja pod utjecajem alkohola. korištenje mobitela prilikom upravljanja motornim vozilima, odnosno na opšte poštivanje saobraćajnih propisa.

“Apelujemo na građane da svojim ličnim primjerom utiču na opšte stanje sigurnosti, i na taj način daju svoj doprinos da predstojeći praznik protekne u najboljem redu. Napominjemo da su građanima na raspolaganju otvoreni telefonski brojevi MUP TK-a 122 ili 035 250-673 Operativni centar, kao policijski službenici na terenu”, navode iz MUP-a TK. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,