Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U TK nema novih slučajeva oboljelih od COVID-19: Oporavilo se ukupno 11 osoba

Preuzmite sliku

Tokom redovnog obraćanja javnosti predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK Dajana Čolić saopćila je medijima nove informacije u vezi sa stanjem pandemije izazvane koronavirusom kada je u pitanju Tuzlanski kanton.

Sa današnjim danom imamo ukupno testiranih 1689 osoba kojima je izrečena mjera kućne izolacije. Do danas je na COVID-19 testirano ukupno 1697 osoba. U protekla 24 sata obrađeno je ukupno 76 uzoraka i nije potvrđen niti jedan novi slučaj zaraze korona virusom.

‘Do danas ukupan broj pozitivnih na COVID-19 na području TK iznosi 84 dok je trenutno aktivnih pacijenata pozitivnih na korona virus iznosi 71, dakle 11 osoba se vode kao oporavljene i pušteni su kući na liječenje odnosno u uslove kućne izolacije’ – kazala je predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK Dajana Čolić.

Pozitivnih hospitaliziranih u UKC-u Tuzla je 13, dvije osobe su hospitalizirane u Centru za srce ‘Medical Institute Bayer’, jedna je u Brčkom i 55 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji.

Kada je riječ o klasterima 34 pozitivnih se veže za ‘Medical Institute Bayer’, Srebrenik 16, ORL 10, Sapna 8, Tuzla 2, Banovići 1 i jedna osoba koja ne pripada ni jednom klasteru a vezana je za Tuzlu. Sve osobe stabilne i nema nikoga na respiratoru. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,