Ponedjeljak, 29. Maja 2023.
Tuzlanski.ba logo

U svim tramvajima u Sarajevu postavljen video nadzor

Preuzmite sliku

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je u cilju povećanja sigurnosti putnika u javnom prijevozu pokrenulo niz projekata, a jedan od njih je postavljanje video nadzora u tramvajima.

“Pored toga što je danas stigao još jedan novi sarajevski trolejbus, zadovoljan sam što mogu reći da je u svim tramvajima postavljen video nadzor”, rekao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

Na osnovu svih istraživanja koje je provelo Ministarstvo saobraćaja i direktnih razgovora sa građanima, jedan od tri najveća problema s kojima se građani susreću je sigurnost u javnom prijevozu.

“Očekujemo da će video nadzor doprinijeti i bržim reakcijama MUP-a KS u rješavanju svih situacija, od zaštite naših građana, uništavanja vozila i imovine svih nas do pronalaska onih koji čine prekršaje”,  dodao je Šteta.

Kako je istakao, s ciljem kvalitetnije usluge javnog prijevoza, u toku je realizacija nekoliko projekata koji se tiču digitalizacije i modernizacije javnog prijevoza, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,