Srijeda, 24. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

U srijedu smjena Vlade TK?

Preuzmite sliku

Opozicija u Skupštini Tuzlanskog kantona koju čine SDP, PDA i Naša stranka predala je potpise na protokol Skupštine Tuzlanskog kantona za smjenu Vlade TK.

Prikupljeno je 18 potpisa, a osim SDP-a, PDA i Naše stranke za smjenu aktuelne Vlade TK glasat će i zastupnici SBB-a u Skupštini TK Lejla Vuković i Nedžad Hamzić.

“Prije 15-ak minuta predato je 18 potpisa na protokol Skupštine Tuzlanskog kantona, a za smjenu Vlade”, kazao je za “AvazNedžad Hamzić v.d. predsjednika Kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnost (SBB) Tuzla.

“Nas 18 potpisnika tražimo da se sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona zakaže u ovu srijedu. Ukoliko se to ne bude ispoštovalo onda će zamjenica predsjednika Skupštine Lejla Vuković zakazati tu sjednicu” – pojasnio je Hamzić.

Dodao je da je cilj formiranje nove Vlade TK, a tačnije izbor novog mandatara.

“Idemo u formiranje nove Vlade bez učešća Stranke demokratske akcije (SDA), kao i bez SD-a, DF, i Stranke za BiH. SBB neće imati svoje ministre u novoj Vladi TK, ali će podržati novu Vladu i novog mandatara kojeg će imenovati SDP” – istakao je Hamzić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,