Srijeda, 15. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U Srebrenici se dnevno šije oko šest hiljada zaštitnih maski

Opštinski štab za zaštitu i spašavanje u vanrednim situacijama na području opštine Srebrenica saopćio je da na području te opštine nema zaraženih osoba koronavirusom, niti osoba u bolničkom karantenu te da je pod stručnim nadzorom u samoizolaciji 96 osoba.

Štab je kontrolisao 18 osoba u kućnoj izolaciji i svi su poštovali mjere samoizolacije.

Podaci vezani za koronavirus (COVID-19) na području opštine Srebrenica će se svakodnevno ažurirati u skladu sa epidemiološkom situacijom, navode iz Opštinskog štaba za zaštitu i spašavanje u vanrednim situacijama.

Ovih dana firma “6 novembar“ proizvodnju je usmjerila na šivenje zaštitni maski za jednokratnu upotrebu u prevenciji širenja virusa korona. Trideset radnika dnevno sašije pet do šest hiljada maski, a kompletna proizvodnja namijenjena je domaćem tržištu i jedan dio za potrebe institucija i firmi u Srebrenici.

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić apeluje na stanovništvo da se i dalje pridržavaju mjera u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

‘Svakodnevno komunicirmo sa timovima koji su na terenu, uskoro ćemo podijelit 183 paketa sa namjernicama za najugroženije. Poduzimamo sve mjere da zaštitimo naše stanovništvo’ – kazao je Grujičić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,