Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Srebrenici 22 osobe u kućnoj izolaciji zbog sumnje na koronavirus

Preuzmite sliku

Na području opštine Srebrenica trenutno su 22 osobe pod nadzorom osoblja Javne zdravstvene ustanove “Dom zdravlja” Srebrenica zbog sumnje da su zaražene koronavirusom i nalaze se u kućnoj izolaciji – potvrđeno je iz Civilne zaštite Opštine Srebrenica i Doma zdravlja Srebrenica.

Riječ je o osobama koje dolaze ili su bile u kontaktu sa osobama koje su stigle iz zemalja u kojima je registrovan veći broj zaraženih.

Na području ove opštine tokom noći je vršena dezinfekcija prostorija javnih ustanova. Dezinfikovane su prostorije Javne ustanove Dječiji vrtić “Poletarac” i prostorije Opštinske uprave Srebrenica.

U toku je dezinfekcija prostorija Policijske stanice Srebrenica, a postupak dezinfekcije će se nastaviti i tokom dana u skladu sa popisom objekata za dezinfekciju.

Također, zakazana je sjednica Štaba za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama na području opštine Srebrenica koja će biti održana danas.

-Za sve eventualne promjene, kao i informacije vezane za novi virus korona (COVID-19) na području opštine Srebrenica, građani će biti blagovremeno obaviješteni – saopštili su iz Civilne zaštite Opštine Srebrenica.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje