Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Sarjevu prvi eksperimentalni koncert od početka pandemije 16. jula na Ilidži

Preuzmite sliku

Na Ilidži je danas održana prezentacija povodom eksperimentalnog koncerta za 1.000 ljudi, koji će se održati 16. jula, javlja Anadolu Agency (AA).

Na press konferenciji su se obratili Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža, Kenan Musić, organizator i producent koncerta i doktorica Anisa Bajramović iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

”Ovo je prvi put nakon skoro 18 mjeseci da će se u Kantonu Sarajevo održati koncert za ovaj broj ljudi, bez poštivanja epidemioloških mjera, uz mogućnost konzumiranja hrane i pića na lokaciji”, navedeno je u saopćenju Omladinskog Film Festivala Sarajevo.

Organizator koncerta je CINEA Music, a isti će se realizaovati uz podršku Općine Ilidža i Turističke zajednice KS.

Nastupit će FM JAM ekipa DJ Soul, Merakool, Indigo DJ te Black Berziz, Stoposto i Geko koji će zagrijati atmosferu u ilidžanskom parku, a zvijezde večeri će biti turski producenti i DJ-evi Mahmut Orhan i Burak Yeter, koji će publiku zabavljati do kasno u noć. Koncert će početi u 20 sati. Koncertu će moći prisustvovati osobe koje su preboljele koronavirus, oni koji su vakcinisani, ali i oni koji su negativni na testiraju na COVID-19.

U praksi će to značiti da prilikom kupovine karata, posjetioci će imati priliku da prilože ili potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu da su prebolovali koronavirus, dok će oni koji nisu vakcinisani ili nisu prebolovali COVID-19 označiti opciju za testiranje. Prodaja ulaznica počinje od 25. juna putem sistema Joyo na www.cinea.ba. Osobe koje koncertu budu prisustvovale sa negativnim PCR testom će se obavezati na retestiranje, koje će biti organizovano sedam dana nakon koncerta. Testiranje i retestiranje će biti uključeno u cijenu karte.

Prilikom kupovine karata, posjetiocima će biti izdate jasne instrukcije o načinu dostava potvrda odnosno jasne instrukcije gdje i kada se vrši njihovo testiranje. Bit će izdata i detaljna uputstva o dolasku na koncert. Automatizacija sistema je omogućila da onog momenta kada se izvrši verifikacija svakog posjetioca, kupljena karta postaje validna, a skeniranje iste na lokaciji koncerta omogućava ulaz na koncert. Osobe koje kupe kartu, a njihov test bude pozitivan, ostvaruju pravo na povrat novca.

Koncert će nadgledati epidemiolozi iz Zavoda za javno zdravstvo KS, a u organizaciju i realizaciju kompletnog događaja uključeno je skoro 100 ljudi. Koncert će biti korišten i za izradu zdravstvene studije za potrebe MInistarstva zdravstva KS. Koncert će se održati uz saglasnost Ministarstva zdravstva KS.

Organizatori i partneri koncerta su saglasni da je ovo projekat koji će Ilidžu, Kanton Sarajevo, ali i Bosnu i Hercegovinu pozicionirati na mapu dešavanja u julu, te događaj koji će sigurno privući i jedan dio turista, pošto je koncert namijenjen i stranim i domaćim gostima. Sve informacije o koncertu, lineup i ostali detalji bit će dostupni na www.cinea.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,