Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Sarajevu uhapšen sin legendarnog Mirze Delibašića

Preuzmite sliku

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) danas su, po nalogu Tužilaštva KS, uhapsili Darija Delibašića (sina legendarnog košarkaša Mirze Delibašića), koji se sumnjiči za sudjelovanje u počinjenju krivičnog djela – otmica.

Kako je Feni kazala glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, gdje se trenutno nalazi, u zakonskom roku od 24 sata biti predan u nadležnost Kantonalnog tužilaštva na daljnje postupanje.

Kako mediji prenose, Dario Delibašić se sumnjiči da je 20. aprila sudjelovao u otmici Turčina Tamera Kilerdžija, jednog od vlasnika nargila bara ”Mahala” u Sarajevu.

  • Naoružane osobe su onda u naselju Pejton na Ilidži presreli Kilerdžija, koji se nalazio u putničkom automobilu. Prijeteći vatrenim oružjem izveli su ga iz vozila, svezali i držali zarobljenog do narednog dana kada su ga ostavili u sarajevskom naselju Otoka. Od njega su tražili milion KM.

    Delibašić je privođen i ranije u vezi istog slučaja, ali nije bilo zakonskog osnova za njegovo zadržavanje, pa je pušten. (Fena)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: ,