Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Sarajevu ponovo kontra LGBT skup: Dan normalne porodice, vratite nam dugu

Preuzmite sliku

U Sarajevu će u subotu biti održana još jedna Povorka ponosa dok će ponovo biti održan i kontra skup koji će ove godine biti održan pod nazivom Vratite nam dugu, dan tradicionalne normalne porodice.

Naime, Sanjin Musa koji je, baš kao i prethodnih godina, organizator ovog kontra okupljanja na Facebooku je pozvao sve građane da im se  u subotu pridruže od 10 sati i 15 minuta na Otoci kod mosta.

“Skup će se kretati šetnicom prema Čengić Vili, potom prema Malti, zatim Alejom lipa izlazi na most kod Elektroprivrede. Nakon toga Vilsonovim šetalištem do krajnje destinacije-Spomenik Ikar konzervi na Vilsonovom šetalištu”, napisao je Musa.

Također, kako je naveo Musa, sva djeca koja dođu u pratnji roditelja dobit će prigodne poklone dok je osim toga raspisan likovni konkurs sa temom Duga, a najbolji radovi dobit će i nagrade, od skutera, bicikla i mobitela u zavisnosti kojoj kategoriji godišta djece pripadaju.

Podsjećamo, Povorka ponosa biće održana također u subotu odnosno okupljanje je od 15 do 17h, šetnja od 17 do 18:30h, a ruta će biti objavljena pred samu povorku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,